6.07.2004 г., 13:01 ч.

* * * 

  Поезия
1347 0 1
И чувам влак,а дори няма гара.
Чувам някой да вика:"Обичам те!"
Чувам как трескаво маха с ръката.
Чувам плач и крещене във мислите.

Oглеждам наоколо - пътници няма.
Няма дори и перон.
Няма релси,няма и сграда.
А ушите пищят от нечут майчин стон.
Дали не е сън на слепец?

Кръстът в ръцете ми става на кал.
Черна,виновна,разкрита.
Тук няма лъжи в разпнат воал.
Няма нищо неистинско,нищо прикрито.

Тази гара е призрачна.
Тук перон са последните дни,
а душите изпращат души.
Този влак вози мъртвите.
Тук той тръгва към изхода,
да се върне обратно,нали?

Дали не е сън на преродената в мен пътница?

© Ареола Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??