1.05.2024 г., 19:42 ч.

1-ви май 

  Поезия
44 1 0

Ето, мина и април
и денят не е така унил!
Слънцето от раничко пече,
скоро май, ще става за море!

 

А цветята в нашата градина,
с цвят дъгата ни надмина.
Весело стъбла накланят
и с красотата си подканят!

 

Всяко аромат си носи,
за целувка сякаш проси!
С прелест то ни се кокори,
сякаш със очи ще проговори!

 

Маха люлялът на двора
и краде със поглед взора.
Аромат дарява той
и привлича пчели безброй.

 

Всяка мъничка гадинка
щъка в нашата градинка.
Мравки, бръмбари, комари
бръмкат като господари.

 

Птици мътят по дървета, 
имат мисия не лека. 
Други пеят песен звучна
никак тя не ни е скучна! 

 

С хор природата приглася, 
радост на сърцето внася! 
Гордост е сред тази красота
да се чества празник на труда! 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??