16.09.2018 г., 21:05 ч.

Ами сега! 

  Поезия
603 0 0

            

   

На мойта малка внучка ѝ се случи случка.

Даже не разбрала, както си играла,

спънала се в камък,камък ама малък -

малък като залак.

Паднала горката и си счупила ръката.

„Бре беля голяма!” - затюхкала се мама.

Макар, че закъснели на доктор я завели.

Там счупеното с гипс обвили 

и вече толкоз не боли я.

Но друго нещо ни вълнува:

Как с една ръка ще плува?

Нали в „Албена” ще летува,

а всички знаем - там се плува.

Но наш’та  Дани е голяма

и има воля тя за двама.

И  макар, че малко зор е

тя ще плува с гипс нагоре.

Само някой да посмее

да и се надсмее.

Ще последва страшна гонка,

с тази наша македонка.

Даже може да се случи

гипсов удар да получи!

© Събчо Събев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??