3.04.2024 г., 21:54 ч.

Април 

  Поезия » Пейзажна
87 1 1

Белия люляк, блед и замислен
лекият повей полюшва.
синьо- сапфирен, светъл, лъчист е
етер копринен, заслушан

 

в песен лежерна, нежна, душевна,
в повика див на живота.
С музика дръзка, древна, вълшебна
кипва кръвта ми, защото

 

в пролет родена, с дух надарена
волен, горещ, непокорен,
жарка стихия, в моите вени
път към Безкрая отвори.

 

Бели камбанки- капки уханни-
горест на дева невинна,
тихо въздишат в утрото ранно,
с дъх на магия старинна.

 

В бяло сияе времето спряло,
в здрач карамелено сладък,
приказна прелест пъстро създава
сякаш е камък най-рядък.

 

Колко обичам този магичен
месец Април и сезона,
който с усмивка всеки закичва,
минал под цветните клони.

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??