4.05.2024 г., 9:23 ч.

Боже мой, колко малко остана 

  Поезия » Любовна
87 2 1

БОЖЕ МОЙ, КОЛКО МАЛКО ОСТАНА

 

... сякаш само това ми остана от прекрасната наша любов –

седем прашни писма на тавана, стих от Дядо Валери Петров,

малка снимка от пейката в парка със прозирната рокля солей,

с теб – и с моята вечна цигарка – на самотния утринен кей,

повлекло водорасло на люспи, стиска пясък в кутийка кибрит,

бяха твоите устни тъй вкусни! – из мелтемите с дъх на сафрид,

 

пазя сухата клечка – тръстика, със която написах ти стих –

щом на дюните ти ме повика, и пристанах ти – слънчев жених,

черна мида от плажа в Несебър, крива фиба – от твойте коси,

старостта – бавен вятър от север, всеки спомен след теб окоси,

беше шепичка-две морска пяна, беше стих, беше сън, беше зов...

Боже мой, колко малко остана от прекрасната наша Любов!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • пазя сухата клечка – тръстика, със която написах ти стих –
    щом на дюните ти ме повика, и пристанах ти – слънчев жених,

    Няма такава поезия!
Предложения
: ??:??