10.11.2007 г., 10:57 ч.

Черно 

  Поезия » Друга
608 0 4

                                                                            Черно

                              Черна сянка спуска се в нощта,

           облечена във черно, разсичам сивата мъгла

                        и потъвам в океан от спомени,

          от болката така безмилостно отровени...

    Сърцето черно стене, животът вече всичко му отне

                           и остана само черно бреме,

                     което цялата душа ще ми отнеме...

        Облечена във черно, вървя през черната пустиня

                          и моля аз за малко милостиня -

                            за малко обич, малко радост,

                        за малка част човешка сладост...

        Облечена във черно, вървя по улицата помътняла

                       и си мисля аз какво съм преживяла...

                         Сълза черна по лицето ми се стича

                              и сърцето изведнъж разбира,

                                че не може вече да обича...

                   От студ и болка кръвта във мен застива,

                          а душата в мен болезнено заспива...

                                  И посипана със черна пепел,

                           черна сянка разсича сивата мъгла

                      и завинаги потъва в тъмнината на нощта...

 

 

 

П.С. - Знам, че не е особено добре естетически издържано, но това са моите чувства, такива, каквито ги чувствам, споделени в стихотворение. Надявам се да ви хареса. Катрин 10.09.07г.

                                                                

                       

© Катрин Пехливанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • страхотно е!браво!!!
  • Благодаря Ви...Радвам се,че Ви харесва.Рени и аз имам нещо за теб в пощата.Мерси на всички още веднъж...
  • Ще чакам и други по-светли гами...Поздрав и от мен!
  • Хареса ми наистина!!!Успях да почувствам това,за което с толкова силни думи си писала...Браво
Предложения
: ??:??