15.11.2023 г., 6:31 ч.

Човекът пъзел 

  Поезия
161 1 0

Зная коя част от теб в живота ти да съпостави

битие, съзвездие съдбата онемее

напасва се, прогнозира се

никой не може да влезе на друг в обувките

бос е тоз свят.

  

Преброй ми на десетте си пръста усмивките им със моя стойност,

после кажи ми, че не съм прав и може да ме оставиш,

не ми казвай, че съм песимист обръщам го веднага във шега,

бих умрял, за да не чуя точно, какво мислиш ти в момента за това.

 

Поезията е музика скрита от шума

Класическата музика ражда се с мълчание

писмените ноти визуално, ако не прозвучат

 

безмислици на един нотист

подправени с щипка сол от много аранжори

гепарда знае, кога да спре преднината на изненадата да поднесе...

 

Споделяме една черта, но трябва да те оставя

не споделяме едно легло,

пътищата ще ни болят 

рани оставени от белези до живот.

 

Човекът пъзел съм, близнаци

колкото и да боли,

парчетата ще ги напасна.

 

 

 

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??