12.12.2023 г., 10:46 ч.

Детски смях в топъл свят и студен сняг 

  Поезия
211 1 1

Време за игра подранило или закъсняло

за нас е спряло

за зимата по-специално

неудобно за някои за нас детска площадка

стигаща мечти до безброй звезди с кацаща совалка

 

над побелялата земя детски дъх за премеждия

родителска инсомния

след даскалото следобед за игра е безвремие

домашното е наказанието на вечерта

 

"къде ми са детските книжки"

тези дни чета Дикенс и Ян ОтченашЪк

"закусиха сивите мишки"

с последните думи... бъгна се мастилото в клавиатурата... язък!

 

имахме домашни телефони

с часове се чакахме да си кажем - идвам

по най-точното часово време на света да се видим там

и да сътворим и патентоваме ненаправената пакост у нас или у вас

 

сън в съня и детски смях във сняг

топлите ми детски спомени сега премръзналите ми устни

за да не могат да кажат но ще пишат винаги пък със ръка и лява

как с приятелите ми в детството си ревах понякога но повече се смях и играх...

 

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Някаква еволюция явно. Благодаря!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??