5.05.2024 г., 9:46 ч.

Дилема 

  Поезия
64 2 1

ДИЛЕМА

Изправен съм пред я́ката дилема
и трябва спешно да я разреша –
дали да си слугувам на корема,
или да съм човек с добра душа?

Дали да ям салам със люти чушки,
да пия хлебна сода през нощта,
или да седна с томчето на Пушкин? –
и стихчета цял ден да си чета.

Дали? – да мисля, – лекичко замезил,
с три бири ще докретам до стоте,
или да пиша цяла нощ Поезии? –
които никой вече не чете.

Дали да хапна бургер – или дюнер,
на пейката – със вярното ми псе,
и – вместо някой сериал сапунен,
пак да разгърна Алфред дьо Мюсе.

Как ли я карат другите Поети,
не знам? – пък и не искам и да знам.
Мен стига ми душата да ми свети –
и чиста! – в своя стих да ви я дам.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мисля, че изборът е ясен. Светли празници, Валюше.

    Мен стига ми душата да ми свети –
    и чиста! – в своя стих да ви я дам.
Предложения
: ??:??