10.05.2009 г., 12:41 ч.

Дъжд в гората 

  Поезия » За деца
5646 0 11

 

 

Над гори и над поля

вятър облаци събра,

плисна дъжд – да напои

жадни твари и ели…

 

Скри се мравче под листенце,

под дъба се скри мишленце

птичето в гнездо се свря

и уплашено запя.

 

Ежко под една долчинка

приюти сама калинка.

Зайо Байо с бърза стъпка

спря се под голяма гъбка…

 

Меца – Вълчо приюти

с четири катерички и сърни

стопли чай от горски билки

нагости ги с курабийки.

 

Само Лиса не успя

да избяга от дъжда

никой днес не я покани

всеки къщата си брани…

 

Че известна е хитруша

и дошла им е до гуша…

Цял ден днес валя, не спря

във вековната гора.

 

Утро свежо Слънчо буди

пеят птици ранобудни,

дъхави цветя надничат,

с росни перлички се кичат. 

 

Пее старата гора,

пеят дъхави поля

и денят красив е с песен

по-щастлив  и по-чудесен…

 

 

10.05.2009

Пловдив

© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??