6.03.2024 г., 21:43 ч.

Една чаша любов 

  Поезия » Любовна
191 3 7

Лежи на пода чашата, която

в яда си ти за нищо потроши.

Заби се стъкълце едно отляво,

в сърцето драскотина прокърви.

                             

Преглътнах сухо глътката горчива,

отровата отмих със две сълзи.

И ето, че отново съм щастлива –

изваях нова чаша с нежен стих.

 

Кристала смесих със любовно биле,

със огън от очите ти го сгрях

и го калих с усмивка – мен да пиеш.

От тебе да си тръгна не успях.

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любовта е мъдростта на безумните и безумието на мъдрите »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??