10.05.2024 г., 14:14 ч.

Хъш 

  Поезия » Философска, Гражданска
57 2 3

                                              Хъш

 

 

Ти знаеш ли какво е български хъш,

един смел човек, борец за свободата,

в немотия и глад той бил е неведнъж,

борец за правда, за свободата на раята.

 

Свободен по дух, далече от България,

далеч от майка и от бащина земя.

Прокуден, далеч от родина свята,

но с мисли за нея и за свободата!

 

Той няма жена ни либе да го чака,

далече в България, в страна непозната.

Вечер с другите той вдига наздраве 

а хич не мислят те за своето здраве.

 

И когато настъпи часът той е готов,

с пушка и сабя в ръка, на бой с врага.

С красива униформа и с на калпака лъв

той милее за родината а в душата му тъга.

 

И когато дойде веста, дойде заветния ден,

облечен и с бяла риза той е променен.

На бой със смелост и вяра посреща врага,

с достойнство и чест ще загине за родината!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??