12.12.2020 г., 9:24 ч.  

Из размислите на един спекулант 

  Поезия » Пародии
269 0 2
 

Какво е хубавото да си беден,
на робския и тежък труд?
Да се прибираш тътрещ се, изцеден?
За мен това си е живот на шут!

Какво ли значи съвест, не разбирам,
любов към ближния, себераздаване?
Тук нищо свестно не намирам!
Във магазините ми не продаваме
от тези стоки май, че надценени
в безумията на някакви стихоизвращения.

Добре е, че не ги откривам в мене!
Достойни те са само за презрение.

Поискам ли любов, си я купувам.
Продава се тя даже на безценица.
Поетът прост е, дето я сънува,
та колко струват тез стихотворениица
пред моята империя могъща?

Пред мойте дрехи скъпи на Версаче.
Пред моята огромна къща.
Той нека да си вие и да плаче.

Но май сгреших? Къде ли? Да, открих!
Чудесни са те, бедността, нещастието,
и красив е всеки стих,
та нали от глупостта на хората градя си щастието...

23.05.2014.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Супер си го казал, адаш, благодаря ти!
  • Грешка - трябва да е "Какво би мислил един спекулант, ако умееше да мисли, а не да смята"
    Те не мислят - не губят време за това.
    И е много точно с прицела и голото дране.
Предложения
: ??:??