9.05.2008 г., 16:34 ч.

Жена 

  Поезия » Любовна
678 1 13

Да бъдеш щастие красиво,

облечено във светлина.

Да бъдеш нещо несравнимо,

обвито във безброй цветя.

Да бъдеш лъч надежда в мрака,

да топлиш нечия душа.

Да знаеш, че любимият те чака

да даваш нему младостта.

Да се усмихваш с красота неземна,

да даваш всичко пак от теб.

Да вярваш в любовта така потребна

и да не е сърцето ти от лед.

Да плачеш тихичко във мрака,

да бъдеш сила в слабостта.

Да знаеш, че животът тебе чака

и да се изправяш ти сама.

Със мъка щастието в култ да вдигаш,

да се усмихваш даже във беда.

На самотата леко да намигаш,

дори да те убива тя.

С коси сребристи по света да бродиш,

усетила ти всичко на света

и все за своите любими да се бориш

... това е чувството да си жена!

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??