2.05.2024 г., 10:50 ч.

Жената в мъжката ми песен 

  Поезия
93 2 1

ЖЕНАТА В МЪЖКАТА МИ ПЕСЕН

 

Най-сетне смъкнах зимния шинел.

Разтрих се с три калъпа от сапуна.

Напръсках се с „Бандерас” и „Шанел”,

че да не ти мириша на маймуна.

 

За да не ти изглеждам на глупак,

и да не ми се караш твърде строго,

за смелост пих три бирички на крак,

понеже, като седна, пия много.

 

Дори брадата клъцнах си със кеф! –

да не боде, когато те целуна.

През зимата спестих и някой лев –

ще те почерпя баклава тригуна!

 

И – ей ме, на – във София дойдох –

направо Слай, Бат Арни и Брус Уилис.

Ще ме прегърнеш – и ще кажеш: – Ох! –

което значи – здрасти, как си, мили?

 

Е, как да съм?... В Софийското поле

със влака спрях – сиротен и бездомен –

за да те видя – в пролетно рокле,

каквато влезе в моя стих – и спомен.

 

Дойдох ти – по-наточен от ренде –

бях впрегнал сексапил и чар, либидо.

Но ти при мен така и не дойде –

целунах те насън – и си отидох.

 

Тъй си живях – на щур автопилот.

Гнездата мои вятър ги отнесе.

Какво пък – и това си е живот! –

да си Жената в мъжката ми песен.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дойдох ти – по-наточен от ренде –
    бях впрегнал сексапил и чар, либидо.
    Но ти при мен така и не дойде –
    целунах те насън – и си отидох.

    Ах, разсмя ме, толкова подготовка и нищо
Предложения
: ??:??