28.04.2024 г., 10:23 ч.

Живот назаем 19 

  Поезия » Свободен стих
41 0 0

       Ж И В О Т   Н А З А Е М 19

 

Нашият Велик,Свещен Парламент

за български Олимп се само номинира,

все с Наши Хора блести подреден,

особено,щом бъде включен в ефира.

 

Всички в него са Зевсовци,

а аз като един скромен Езоп,

на дивана удобно си се намествам

за поредния неповторим епизод.

 

Неповторим казвам от куртоазия

към работохолизма задкулисен на самоизбралия се "елит",

за който всички права са запазени,

а задълженията са за електората "щастлив и честит".

 

Неповторени не остават

всички тъпи и плоски шеги и лъжи,

що Суверинитета ни защитават.

"Ха дано,ама надали."

 

Електората разделяй и го владей,

а ти обединявай се в банди,

у нас Демокрацията на талази се лей,

мачка и трепе,отстоявайки Народната Правда...

 

22.04.2024 г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??