1.05.2024 г., 9:59 ч.

Живот назаем 21 

  Поезия » Свободен стих
17 0 0

       Ж И В О Т НА З А Е М 21

 

Да се наслаждаваш на неизказаното,

което трепти между нюансите,музикалните тонове,думите,

това е привилегия специално запазена

за най-изявените гении и най-отявлените безумци.

 

Както без Светлина не съществува фотосинтеза,

така и без Висшата Тъмна Енергия не може,да се твори,

както от Светлината остава частица във всяко растение,

така и Висшата,Тъмна Енергия в гениалните шедьоври блести.

 

Кое кара очите ни,да възприемат

чрез наслаганите върху платното вълшебни петна,

най-неповторимите идеи на гения,

Еманация на неговата уникална душа?

 

Кое ни кара,нежно да тръпнем

от омайните звуци на човешкия глас

и ни зове,заедно с него да тръгнем

на Алиса към магичните патила?

 

Човешкият глас превърнат във думи,

подредени в красиви и чувствени рими,

ни повежда по чудните друми,

по които сме способни,дори да летиме.

 

23.04.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??