4.05.2024 г., 9:12 ч.

Живот на заем 24 

  Поезия » Свободен стих
67 0 0

 

        Ж И В О Т Н А З А Е М 24

 

Тъмната Енергия е Всичко!

Тя е Живот и Господ!

Уловимият наш хоризонт е прашинка

в тази изкълчена във всички посоки Космическа Плоскост.

 

Говоря от името на Шибил,

който е пребивавал във всичките й нива

и познава нейния интериор,екстериор,стил,

а изкривените й пространства са орис на неговата съдба.

 

Погледът му е всеобхватен и магнетичен,

никой и нищо не може,да му избяга,

в едно само намигване ти разкрива

сложността на Безкрайната Космическа Тяга.

 

Стилиян много ми е разказвал за него,

но съвсем друга е емоцията от живата връзка, 

от гласът му дълбок изчезва нарцисизма на сервилното Его

и сублимира нахаканата му дързост.

 

Да не говорим за влиянието му върху жените,

те онемяват от Божествените му дадености,

шашнати в неистови пози застиват,

готови да му слугуват до край,със отдаденост.

 

Той е магьосник от Космично Ниво,

но има правило,което стриктно винаги спазва!

"Насила никога не трябва,да се върши добро,

не съществува добро,което да не е наказано."

 

Дай на обществото и на човека,

колкото са способни те,да поемат,

иначе се получава точно както във парламента,

Тъпотията и Глупостта не могат,да решават Проблеми.

 

Не може обаче целият парламент,да е перверзен,

с изкълчено виждане за основни реалности,

виждам как през кулоарите се вече прецежда

Светлина,от Сърцето вечно-пламтящо на Данко...!...!...!...!...

 

25.04.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??