2.07.2023 г., 14:38 ч.

Как да си направим замък? 

  Поезия
617 1 6

 

Днес, от стиховете недописани,

събирам строфи –

стотици песъчинки слисани

от поетичните ми катастрофи.

 

Меракът ми е да направя замък –

голям, красив и с много блясък.

Но за целта ми трябва камък,

а покрай мен е пясък, само пясък.

 

Наясно съм, едва ли ще успея

отколешната си мечта да сбъдна.

...защо пък не? Я виж каква идея!

Ще трябва само детството да върна.

 

Тогава стихчето ми ще разкаже,

че няма по прекрасен замък,

от детство сътворения на плажа,

макар и с песъчинки вместо камък.

© Събчо Събев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Шарен ден »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??