23.05.2024 г., 7:33 ч.

Кралска заблуда 

  Поезия
248 3 3

Каква ли мисъл се върти и пита
в главата на нашия обичан крал?
Как опоска го неговата свита
и как с тях в заблуда нявга е живял?

 

Какъв акъл му дали, да заложа
короната му, как срам да понесеш?!
Че бал ни трябва сред двореца, Боже, 
когато има мор и всичко е леш!

 

Как крал без корона в храма отива
и по-нисък е от най-черен гранит! 
Аршинът що мери, измери криво
или от глупост, май глупакът е бит!

 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??