9.05.2024 г., 21:17 ч.

Кратка притча 

  Поезия » Хумористична
83 0 0

Там някъде,

във Космоса отвъд,

живели двама души. 

Обичали се.

Хапвали си суши.

Книжки чели.

Песни пели.

Общо взето,

простичко живели.

Докато, един ден,

най-обикновен, 

появил се Сатаната

взел образ на змията.

Ябълка красива им подал.

Но вътре пълна тя със кал.

Историята май ви е позната. 

Май случила се на Земята. 

Никой не знае досега ,

на кого е голямата вина

за прокудата от Рая.

Участниците пък си траят.

(..а , може би  на Господ 

било е туй шега?)

 

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??