9.05.2007 г., 9:25 ч.

ЛУННА ПЪТЕКА 

  Поезия
667 0 4
 

Л у н н а    п ъ т е к а 


Звезди.

Целувка.

Бряг .

И сенките, изрязани

по  фосфорния кей

в кръжащи светлини...

И жажда.

После -  пак :

симфония - фантазия

за богове, побягнали

по светещи вълни...


И после - възрастта.

Пак нощ.

И бряг.

И тихо е.

И сенките, прегърнати под топъл лунен дъжд...


И после - кротостта.

И малки смешни хитрости.

И пяна от Мълчание

зашепва изведнъж -


и утаено минало,

и ек от пътешествия

потичат в светли бликове по лунната  дъга

в очакване на зимата -

Велико равновесие


при края на вълните,


до безкрая на брега...

© Забраван Забраванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??