30.04.2024 г., 17:30 ч.

Магията на времето 

  Поезия
172 1 3

Магията на времето!

 

В ремето лети, не спира.

Р исува дните - не ги копира!

Е волюцията компенсира!

М елодията на сърцето не избира, но

Е манципацията демонстрира и 

П осоката на движение разкрива!

Р ани стари вещо отмива,

О т чашата на съдбата питие отпива!

С остър език глупостта осмива и с

Т олерантност умело разума провокира!

Р еалността, с изпитания намира!

А тмосферата на деня моделира и с

Н осталгия стари спомени простира.

С търпение учи ни грешките да поправяме!

Т руднистите да преборим и успяваме,

В ърховете набелязани, да покоряваме!

О бич и любов, в дните си да даряваме!

 

Теменужка Петкова Вачева

© Теменужка Вачева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Времепространство »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??