МАЛКИ ЖЕНСКИ НЕЩА
Дали ще ме забравиш, аз не знам.
И тъй като старик съм непотребен,
във моята последна капка RAM
ще си прикътам споменче от тебе! –
кутийката от летния ти грим,
флакончето от твоя лак в лилаво,
и стръкчето трева от онзи чим,
на който ме простря, и то със право! –
станиола от бонбончето "Меrci",
парченцето от счупената шнола
и твоят див копнеж по Дебюси! –
със който ме гипсираше на стола,
билета ти в трамвайчето пред ЦУМ,
което ни отвя пред НДК-то,
и лъх от твоя "Hot Couture"-парфюм,
захвърлил ме във мъжкото ми лято,
прекрасните ти чизми! – жълт велур,
с които тракаш в тихите пресечки,
и аз ти щракам селфи в контражур
под всички Малки – и Големи мечки,
С теб се превръщам в снопче Светлина.
С теб спирам даже Земното въртене.
Една прекрасна, влюбена Жена!
И то в кого? – разбира се, че в мене.
© Валери Станков Всички права запазени