21.02.2024 г., 11:16 ч.

Маските са ежедневие 

  Поезия
124 1 2

В живота маските са ежедневие.

И всеки ден е сцена, където

хора прикриват с умение

лице зад маска, душа зад лицето. 

 

Изпълняват изкусно пиеси

с манипулации, интриги, лъжи.

Игра на лицемерие и интереси.

От интерес се влюбват днес дори. 

 

Светът ни е греховен маскарад.

Алчност, завист, гордост, гняв,

ленност, похот, чревоугодие.

Зад маска скрит е всеки грях. 

 

Но идва ден на разплата, 

когато се изправим пред Бога.

И тогава маската пада.

Затова в живота бъдете себе си, хора!

© Десислава Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Какво се крие зад маската, която хората слагат »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??