20.05.2006 г., 9:44 ч.

Месец май е разлистен отново 

  Поезия
4202 0 5
  • Месец май е разлистен отново.
    И отново лехите със рози
    са напъпъли, и е красиво,
    по небето дъгата пролази.
    Цветовете са радост в очите -
    отразяват задрямали мисли,
    те пътека в дъгата намират
    и пред сложна дилема се спират.
    Кой цвят на вятъра да сложат,
    като той е пътник неспиращ.
    Може би със лилаво да го накичат,
    та нали си е многотонно променящ.
    Дават жълтият цвят на надеждата
    светла и слънчева, жизнена,
    а във розово оцветяват мечтата,
    защото по детски е нежна.
    Любовта оцветяват във синьо.
    Ахнала, гледа дъгата в почуда -
    синя любов не е виждала,
    толкова прозрачна и тъй ефирна.
    Мислите сами се рисуват
    и пред бялото спират.
    В себе си всички цветове сливат,
    във лехата със рози тaнцуват.
    Май е месец на цветовете -
    леки, ефирни и нежни.
    Още е месец и на мечтите
    на неродените песни.

 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Май е месец на цветовете -
    леки, ефирни и нежни.
    Още е месец и на мечтите
    на неродените песни.

    Май си е най-великият месец! Защото винаги ухае на любов!
  • Много си го харесах... тогава още!
    Поздрав!
  • Приятен да бъде за всички!
    Благодаря и на теб Христо!
  • Благодаря ви Димитър и Силва!
    Димитър, радва ме прозорливостта ти!
    Доловил си копнежа и тревогите,които скрих зад думите!

  • Джейни, привет!!!
    Специален поздрав за стихотворението!!!
    Страшно много ми хареса!!!
    Приятен ден!!!
Предложения
: ??:??