29.03.2024 г., 21:34 ч.  

Миг на любов 

  Поезия » Философска
374 5 21

Тук живея в спрелия миг
и на Добротата тайно се вричам.
В душата ми грее Божият лик,
живея тук, за да обичам.

Светлина от могъща любов
очертава най - светлия път,
а този свят не е готов
за духовност. Любовта е отвъд.

Един поглед е цял храм
на емпатия, на смисъл, на доброта.
В свят таен - духовен Ханаан
владее тайна любов в пролетта.

Светът бълва отрова
и погубва в мига битието,
а в тъгата си младата сова
пази Бог в ума и в сърцето.

Тук живея в спрелия миг
и на Добротата тайно се вричам.
В душата ми грее Божият лик,
живея тук, за да обичам.

           ©️ Дарина Дикова, 29.03.2024 г.

© Дарина Дикова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любовта е мъдростта на безумните и безумието на мъдрите »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??