9.05.2023 г., 8:03 ч.

Много ви обичам 

  Поезия
148 2 1

МНОГО ВИ ОБИЧАМ

 

... понякога забравям, че живея, и късам календара лист по лист,

когато слизам привечер на кея – да си проводя залеза златист,

когато хълтам в черните си нощи, а изгревът е все така мираж,

и пращам в електронните си пощи молитвеното свое "Отче наш!",

когато шепна призори във храма: – Прати ми, Боже, мир и Светлина? –

 

пак да ме гушне в скутеца си мама! – като детенце в бяла пелена,

и аз – нали съм вече старо дядо, не вярвам в невъзможни чудеса! –

каквото взех, със Обич го раздадох! – Отвъд не знам какво да отнеса,

навярно само сянката си птича, слетяла ви във моя стих с курсив?

Живея си – и много ви обичам! – и всеки земен миг ми е красив.

 

6 май 2023 г.

гр. Варна, 20, 35 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • каквото взех, със Обич го раздадох! – Отвъд не знам какво да отнеса,
    навярно само сянката си птича, слетяла ви във моя стих с курсив?

    Ти си само Обич!
Предложения
: ??:??