7.03.2024 г., 21:43 ч.

Мойта Афродита 

  Поезия » Друга
107 0 0

Мойта Афродита - земната 

Аз търсих, търсих
                        свойта Афродита,
сред грохота
                        на разбеснели се вълни!
Едва ли ще остане
                        неоткрита –
ранима –
                в пазвата на хорските мълви!?
Цял живот –
                в  тази синева се взирах!
Уморен
            с годините –
                                   я чаках на брега!
Легенди за русалките събирах!
Побелял от спомени –
                                   вярвам и сега,
ще дойде на кораб
                        с алени платна –
от приказките..!!!
... Но в мидичката скрита,
                                   мълчалива, земна –
                                               тя до мен била!?
А къде ли не душата ми се скита –
да открия –
                        перличката неоткрита!!!

 
6:20 ч. 31 май 2014 г.
на брега на Егея                                Стоян Койчев - Шани
 

© Стоян Койчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??