18.02.2022 г., 21:07 ч.

Море 

  Поезия » Друга
574 1 1

 

 

Колко е спокойно морето тази сутрин
Гуреливи вълни се прибират
В пясъчен джоб
И шептят
И нашепват
Песни за сън
Слънчеви стихове
Солени целувки разхвърлят
По мен песъчинките
Колко е синьо морето днес
Ожаднели се втурваме
Разлюляни
Към брега на дълбокото
Плуваме
Плуваме
Към залезни вдишвания
Към кървясали облаци
Колко е близко утрото
И колко е трудно да станем
Безгрижни моряци
С избелели тениски
И измокрени гащи
Да скачаме
Да ритаме въздуха
Да перим ръце в асинхрон
Да изгряваме
Колко далече е всичко
И колко близо ръбът е
До порива за потъване
Колко е бурно морето
Закотвено в плитчините

Колко му е
Палим колата и идваме

 

 

 

© Пепър Формаджи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато морето е огледално и тихо, и се отпуснеш по гръб между водата и въздуха, изпадаш в особено състояние, все едно висиш в нищото.
Предложения
: ??:??