29.09.2023 г., 20:54 ч.

На теб, читателю 

  Поезия » Гражданска, Друга
178 0 1

На теб, читателю 

 

Ако си здрав и можещ човек

и на някой си мил или драг.

Не правиш ли нищо за новия век,

искам да знаеш, че аз съм ти враг.

 

Стани, помисли и създай,

човечеството има толкова малко.

Невъзможно е да изградиш рай,

но да живееш безцелно е жалко.

 

Ако нямаш мисълта за промяна

и просто стоиш на съседския праг.

Тогава, човече, ти си за смяна 

и да знаеш, че аз съм ти враг.

 

Враг съм на всички способни,

действащи само на празните думи.

За мен са далеч по-долнопробни

от тези, които решават с куршуми.

 

Стани и направи нещо за хората,

за приятел, за брат, за страната.

Не е трудно да бъдеш опората,

ако го носиш дълбоко в душата.

 

 

29.09.2023 г.

гр. Пловдив

12:38 ч.

© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Току що се снабди с няколко милиона врагове в тази държава...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??