8.05.2024 г., 19:18 ч.

Най-хубавото утро 

  Поезия
57 1 0

Най-хубавото утро разгласи,

вестта излязла от опразнения гроб.

Не спира ехото му да кънти,

видяло възкресения живот.

 

Веста достига всеки град

и всяко кътче на земята.

Похлопва до замлъкналия праг,

прогонва с полъх самотата.

 

Най-хубавото утро възгласи,

победа над непобедимия ни враг.

Отец, Синът възлюбен възкреси,

разкри сърцето Си на този свят.

 

Вестта отмества камъка и днес,

разлива светлината към сърцето.

Смрачено от световния абсцес,

вестта възвръща взорът на детето.

 

Най-хубавото утро ясно прогласи,

завършеното дело на небето.

Живота над смъртта достойно победи

и смъртоносното ѝ жило е отнето.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??