27.04.2024 г., 19:15 ч.

Непримиримост 

  Поезия
68 0 0

Класовите общества
пораждат нищета
и я насаждат,

 

а безкласовите
са слуги на любовта
и я подклаждат...

 

Класовите общества
са извор на войнѝ
и см...рт, и зверства,

 

а безкласовите
не допускат сатанѝ
и мародерства...

 

В класовите общества -
с насилие душѝ
се поругават,

 

а в безкласовите -
и животи, и съдби
се благославят...

 

В класовите общества
безчинстват шепа
кукловоди скверни,

 

а в безкласовите -
братство, равенство и
свобода царят неимоверни...

 

..................................................

 

Класовите общества
ги сатана довя, наложи
и внедри,

 

а безкласовите -
в съден ден СПАСИТЕЛ
БЛАГ ги нека възцари...

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??