28.04.2024 г., 10:20 ч.

Нощно вдъхновение 

  Поезия
109 1 2

Светът – фалшив, с помада,

но "вечерта е млада",

 

луната – неизвестна,

помадата – нечестна,

 

но вечерта красива

на всички ни отива,

 

в най-пролетния театър,

с най-южен нежен вятър,


светът се възхвалява

с бездарната си слава,

 

щастливата представа

в нас някъде остава,

 

а вечерта изтича,

но всички ни обича,

 

до изгрева е гъста,

с най-огнените пръсти

 

щом слънцето засвири,

стопява се без диря.

© Милена Френкева Всички права запазени

Вечерта е млада,
светят раменете и
от облаци и слънце.
Една ръка небесна
рисува. ...
  64 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мая, благодаря за вдъхновението! Беше удоволствие за мен да се потопя в стиха ти, от който изскочи моя
  • Изненадващо развита тема и естествен финал. Харесах, много харесах, Милена.
Предложения
: ??:??