28.04.2024 г., 10:51 ч.

Очите отвори – и син копнеж... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
104 3 4

Очите отвори – и син копнеж

светлинно ще сияе. Жив стремеж

прекрасният ти взор ще сътвори.

Очакванията сега дари

със сбъдване от благия пламтеж.

 

Прекрасният ти взор ще сътвори

в света на пролетите порив свеж

и ритъмът на чудният туптеж

по-нов ще е... Очите отвори!

 

В света на пролетите порив свеж

хармонията ти ще въдвори.

На ветровете зимния метеж

ще заменят цветята ти с цъфтеж

и слънцето за тебе ще гори

с отдаденост... Очите отвори!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??