4.05.2024 г., 11:00 ч.

Преди да видя аз... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
114 2 4

Преди да видя аз лика ти бял,

преди осанката да съм видял,

преди да чуя твоя нежен глас

със чувствата си срещал съм те в час

от милиард звездици засиял.  

 

Със чувствата си срещал съм те в час

на озарение, живот познал.

И порив взор лазурен е избрал

очите ти преди да видя аз.

 

И порив взор лазурен е избрал,

и слънчеви коси топящи мраз.

Копринената хубост осъзнал

чрез същността ти влюбен съм - и цял.

Добрата ти душа ми е екстаз

денят ти в дар преди да видя аз.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??