14.03.2021 г., 7:43 ч.

Принцесата и Жабокът. Повод за целувка 

  Поезия » Хумористична, Пародии
476 4 11

През девет езера, та, край десето,

във замък стар с изгнила дограма,

напълно оправдавайки клишето,

живеела принцесата сама.

 

И по сюжет, естествено, се пада -

дочула от клюкарки градски мит,

че принц е в образ на зелена жаба.

Целувка чакал той в папура скрит.

 

Сценарият е много важен, знаем,

съответно за успех е нужен план,

но тя не взема баш акъл назаем.

Разбира се, попада на капан.

 

Та, зарад' кавалер един на бала

нахлузила екип на водолаз. :))

Жабок, по нейната девича скала,

най-малкото ще трябва да е княз.

 

Разрошена целувките раздава.

О, чудо! Жабите били моми. :))

И тропа с кален крак (егати нрава!),

фиаското съвсем не я сломи.

 

На Него най-накрая тя попадна.

Оказа се капризен претендент.

Изслуша го, премръзнала и гладна,

бе чувала подобен аргумент:

 

- Желаете ли, драга ми принцесо,

да бъда вашият съпруг, не паж,

ще готвите! Да, знам си интереса.

Дори и ще ми правите масаж. :)))

 

Епилог:

- О, да! С масажи аз ще се прахосвам

и жабешките бутчета без свян,

заливаше внимателно със соса - :)))

- Целувка?!... Не е повод за роман!

 

Жени Иванова

(идеята е от стар виц)

© Jasmin Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??