2.02.2024 г., 18:45 ч.

Прометей 

  Поезия
121 0 0

В тъмен свят, студен без никой до теб

какво ли струва едно удовлетворение - нищо и всичко

какво е Йерусалим в Небесно Царство от пуста степ

не разбулено съмнение с мотив е нито

 

Светлината лед е LED, дразни, лъже и прикрива

студен живот без искра и топлина размивана от вятъра на времето

факлата е мит, мечта без топлина от блян към грешната посока завива

такъв ще е днес без Прометей бремето

 

Какво ли струва днес един жест без да очакваш нищо -всичко

един топъл свят, по-добър от искра едничка

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??