18.12.2022 г., 19:23 ч.

Простакът политик 

  Поезия » Гражданска
223 0 0

Простакът е хитър, нагъл, лукав.

Простакът и днес е винаги прав.

Субект без морал и без задръжки,
с външност, език и поведение мъжки.

 

Простакът не спира да се изтъква
със пози и думи без да замлъква.
Използвайки хитро своя талант,
привлича тълпата като спекулант.

 

Партийно обвързва се с договор ясен,
за бъдещ живот лек, безопасен.
Всичко нормално той изчегъртва,
за да те сграбчи в хватката мъртва.

 

Уж сме в Европа и гоним Шенген –
докога ли ще пеем този рефрен?
Ако бързо сами не прогоним простака,
нас и България той ще вкара в батака!

 

Българийо, родино мила,

защо такива си родила???

 

Петър Петров

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??