10.12.2023 г., 12:33 ч.

Разпиляна светлина в нощ от мъгла 

  Поезия
229 1 0

  В студена нощ на отворен прозорец

по някое време шумят гуми на преминаваща кола в мокрия асфалт

   северен лек порив понася дим вълни неравномерни от забравена дълга угар на цигара в пепелник

        градът сънува трета фаза а не искам да заспя без да съм унесен, като развален будилник

 

в почивка е умът ми, ако заспи пак ще заработи

          над преживяното и мечтания от днес

към бълнуващите мисли с ноктюрно Оп.9 /Но. 2

          последната фаза полет да се приземи

след К*6*4 уморени криле на творец най-накрая да успокои

 

Лъчи размити разпиляна светлина в нощ от мъгла

                      около събудените улични лампи

                         динамично пеят гуми понякога по мокрият асфалт

       цигарата угасва мено пиано

субито пиано...

                     ...декрешендо...

        . . диминуендо . .

 

. поко а поко декрешендо .

  поко а поко пю пиано              семпре   пю  пиано

но... .. . каландо

 

                        а вън замръзналите сенки зад светлината

в размити силуети, като от буден сън

                                     чертаят монотонност на града

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??