2.03.2019 г., 11:48 ч.  

Родина 

  Поезия » За деца
1002 3 14

Родина... думичка една,
а сбрала смисъла огромен
за род, за мама, за земя,
за бащин дом с огнище спомен.

За шарено букварче, чин,
школо с учителката свидна
и двор ехтящ от звън любим
примесен с щура глъч невинна.

За песни с паметни слова
избрали ритъма чутовен,
вселили в себе си духа
на български народ вековен.



 

© Таня Мезева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя Родино »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??