1.05.2024 г., 10:03 ч.

Ръцете ... 

  Поезия
60 0 0

Ръцете…
                                                                                                                                                                                                                         Скътани в сърцето ми, в душата,
скъпите ръце, ще помня до края…
Моя крепка опора, в час труден –
синовните ръце, съпружеските…
Гальовни, свидни – ръце майчини,
как топло гушкаха ме, бащините…
Ръце братски, силни, отрудени,
дланите на баба, дядо – по-груби…
Внучките, с ръчички тъй палави
със слънцето ме будеха, радостно…
На учителя, ръката целувам,
ръце приятелски – дружелюбни…
В храма пред Твореца, Господ Бог наш
с образ неръкотворен – покланям се…
И галя лика, обичен, чуден –
на Пресвета Дева Троеручица…

© Дора Пежгорска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??