30.04.2024 г., 17:41 ч.

С бодли засята нива 

  Поезия » Философска, Строги форми
78 2 2

С БОДЛИ ЗАСЯТА НИВА

 

Завинаги поетът си отива –

нещастен, необичан, неразбран,

с несбъднати мечти, с невинен блян,

без топло слънце, без луна красива,

с погубена душа – на всичко чужда,

със сринат до основи, сетен храм,

без радост, без успех, без Ден голям…

Без нищо в него нищо да събужда,

завинаги поетът си отива,

тук сякаш никога не е живял

и без за нищичко да му е жал!…

В душата му – с бодли засята нива –

угаснал всеки светъл идеал

и не останала надежда жива…

 

30.04.2024, 15:45, Горно Дряново

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??