10.05.2012 г., 10:39 ч.

Само 4 срички 

  Поезия » Друга
802 0 7

Няколко срички – четири общо –
четири бели сълзи маргаритени,
четири ноти от соната среднощна,
четири стона от потайни копита,

четири дълги цигари с луната,
четири ярки звезди за разпятие,
четири празника, с липсваща дата,
четири бездни, с небе за отплата,

четири чакани болки, търсещи лек,
четири мачти, обрамчили вятъра,
четири мига лъжовни, равни на век,
четири глътки тъга със приятел...

Четири глухи сигнала... „Здравей!”,
четири пъти забравям да дишам,
четири ери се бавиш, недей,
върни ми живота с „обичам те!”

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??