1.05.2024 г., 19:44 ч.

Шоколадови игри 

  Поезия
167 0 4

Шоколадови игри!

 

Ш околадово яйце иска моето дете!

О т закуската витаминозна, прави гримаса грозна!

К ак, да хапва този зеленяш, с маруля и алабаш?

О рехче с мед не иска, резенчето сочно от

Л имон си схруска и лъжица шоколад поиска!

А от яйцето - шоколад, излезе за сглобяване пират!

Д обави го към строените войници и им каза -

О бърнете се и вижте страшната му физиономия!

В ъведете го в приличен вид, този парцалив кадет!

И в строя го включете, да заеме команда мирно,

 

М у кажете! Свободно, почивка давам и към столовата!

Е клери, с шоколадов крем гарнирани с малини,

Ч ерен шоколад, с горски сочни къпини - даже и

Т ечен домашен шоколад, с бабините бисквити

И ма. Щом десерта е с шоколад, хапвам за трима!

 

Теменужка Петкова Вачева

© Теменужка Вачева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Щом децата са злояди, нека хапват шоколади! »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??