9.05.2008 г., 22:34 ч.

Ще спра до тебе 

  Поезия » Друга
858 0 14
                       (На Н. Й. Вапцаров)

Ще спра до тебе и ще те погледам
как пишеш стиховете си унесен.
На мислите и чувствата си предан,
потънал в спомени над лист приведен.

Ще се любувам, без да те докосна.
Невидима ще съм, без да се крия.
Неканен гост ще бъда в твойта гостна.
Не вино, вдъхновение ще пия.

Ще ме нахраниш с мъжката си сила,
богато, без да знаеш, ще ме черпиш.
Неканена и малко подранила
ще бъда с тебе, без да се преситиш.

Ще поседна тихо - да не се смутиш,
но да те гледам, няма да ми стига.
Ще те помилвам, без да ме усетиш,
сама на пръсти после ще си ида...

© Мая Санд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??