27.01.2024 г., 16:00 ч.  

„Славата“ на войната 

  Поезия » Друга
110 0 0

В редици наредени,

изпъчили гърди,

маршируват синове,

чеда майчини добри.

 

Щиковете им блестят

в небесата над тях

железни F-ки кръжат.

Верижен звяр нивата разравя,

над безплодната поляна взривове кънтят.

 

На парчета раздробени

войничета сенат покосени!

 

Радиото пращи, бучи:

„- Напред, напред врагът коси!“

 

Сред огън и шрапнели

умират божествени души!

 

Зад тях дявол

в сако

нагло мърмори в сутрешните новини:

 

„- Към победа, напред войните ми“

 

 А неговото дете,

с бяло носле

на Малдивите гръбчето си пече!

 

Реки от кръв давят младостта,

старци в меки кресла

обсъждат следващата „славна“ война!

 

 

 

 

 

© Васил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??