14.05.2013 г., 19:50 ч.

Следизборни размисли, или как народът български отново загуби от "победата" 

  Поезия » Гражданска
502 0 0

 

Орел, рак и щука,
по "волята народна",
ще търсят пак  дослука * 
с цел най-"благородна".

Какво ли ни очаква
през следващите дни?
Обещано "благоденствие" 
или пък старите злини?

Правителство с "програма"
или кабинет със "малцинство"?
Чалма със петолъчка
или протести с "болшинство"?

Червените  лудеят,
Борисов  си  мълчи,
"победно" всички пеят,
статуквото стои.

Станà каквато стàна,
да махнем със ръка,
но народът пак остана
със  пръста  във  уста.

 

 

               *  Дослук /турц./ - приятелство



© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??