9.05.2024 г., 12:25 ч.

Слънчев подпис 

  Поезия
70 1 0

Не е случайна тишината,

когато пак се зазими

и слънцето кресливо ято

замъкне в топлите страни.

 

Не виновно, че слабее,

че се разсипва в златен дъжд

край опустялата алея

и чезне в речния камъш.

 

И розите ни прецъфтяха

без теб край белия дувар.

Децата ни се разпиляха,

но слънцето остави дар.

 

Предвестница е тишината,

че сняг напразно ще тежи

над знака слънчев на стената:

„Оставям те за малко. Не тъжи!“

 

https://www.youtube.com/watch?v=rWwfyzX2OeM

 

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??