10.03.2020 г., 16:32 ч.

Снимка за спомен 

  Поезия
1052 0 4

 

Всеки дом има в албума

или нейде в хола поставена,

снимка с изписани думи

преди години направена.

 

„Честит осми март, мила мамо!”

и една усмивка прекрасна,

която не е спомена само

за това, как детето порасна

 

и защо косите са тъй бели

и какво е тревога и радост

и какъв данък са взели

от една майчина младост.

 

A когато отминат години

и детето е вече жена или мъж,

когато по света нейде замине

и месечно се обажда веднъж,

 

тогава мама албума разгръща,

притваря очи ...и разглежда...

С паметта си отново прегръща,

онова, което ѝ дава надежда.

© Събчо Събев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??